Reiki

Ai fost vreodată curios asupra ceea ce înseamnă Reiki și ce-ți poate oferi în viața ta? Poate ai fost interesat să încerci, dar nu ai fost sigur dacă este potrivit pentru tine?

Reiki poate apărea precum o tehnică misterioasă pentru un novice, dar este o extrem de puternică și în același timp simplu de realizat, la fel de natural precum și respiratul.

Pe scurt, Reiki reprezintă o tehnică japoneză de vindecare cu mâinile aplicate pe corp, foarte sigură, plăcută, neagresivă și care utilizează energia pentru a trata dureri fizice fără să apeleze la apăsare, manipulare sau masaj. Este un sistem folosit pentru redarea echilibrului, pentru refacerea și armonizarea tuturor dimensiunilor ființei: trup, minte, emoții și spirit. Asta înseamnă că și dacă ajungi să primești sau să practici Reiki căutând o vindecare la nivel fizic sau emoțional, vei ajunge să conștientizezi apoi beneficii la mai multe nivele, în moduri total neașteptate.

Reiki nu discriminează, ci pur li simplu curge prin noi și ne ajută să ne vindecăm exact în modalitatea care este cea mai bună pentru noi în acel moment. Nici măcar nu trebuie să crezi cu încrâncenare în Reiki, pur și simplu vei ajunge să crezi în momentul în care vei simți binele pe care ți-l faci.

Cum decurge un tratament Reiki?

Tratamentele Reiki sunt făcute de o persoană care o inițiere în această tehnică dată de un maestru, fie pe gradul I, II sau chiar maestru. Cu cât gradul inițierii este mai mare cu atât energia transmisă este mai puternică. Dacă dorești să devii inițiat în Reiki îți vei putea face și tu autotrament. În timpul tratamentului vei sta culcat pe patul de masaj, iar terapeutul își va mișca palmele deasupra corpului tău în diferite puncte (cele corespondente centrilor de forță). Tot ceea ce trebuie să faci tu este să te relaxezi.

Fiecare tratament Reiki este diferit de la persoană la persoană. De obicei persoanele aflate într-un dezechilibru mai puternic simt cu precădere armonizările la nivelul ființei, fie prin căldură sau senzație de frig, furnicături, frisoane în locurile atinse de terapeut. Se poate simți de asemenea energia cum străbate corpul, pot apărea și dureri de cap, dar indiferent de senzații nu trebuie să ne agățăm prea mult de ele. Fiecare este diferit și fiecare tratament este diferit. Cel mai important este să fii atent asupra cum te simți după tratament.

Poate fi o schimbare dramatică, precum o durere care dispare după ani de zile dintr-o dată sau o greutate emoțională care pare că a fost luată de pe umerii tăi. Ar putea fi însă și ceva foarte simplu precum un somn liniștitor și foarte odihnitor sau o creștere a apetitului. Aceste observații, oricât de mici sa mari ar fi pot fi interpretate drept efecte prin care corpul tău subtil se armonizează și revine la echilibrul natural. Observarea acestor schimbări te vor ajuta să vezi impactul pe care îl are Reiki asupra ta și te vor motiva să practici în continuare.

Cum se folosește și care sunt beneficiile? reiki_01

Reiki se poate folosi în fiecare clipă de când ne trezim, la muncă, la școală, cu partenerul. De fapt Reiki reprezintă energia universală, pozitivă la care noi ne putem conecta și putem astfel să fim ca niște tunele prin care această energie trece, lăsându-ne astfel îmbibați de divin și de tot binele din lume. Dacă alegi să te inițiezi în Reiki vei putea practica când stai la coadă, în trafic, când vorbești cu cineva, când te doare capul prin simpla atingere cu palmele și chiar prin privire. Aceasta este frumusețea Reiki. Este mereu alături de noi, abia așteptând să fie accesată. Putem oferi Reiki oricând, chiar și atunci când nu putem folosi cuvinte pentru a alina durerea cuiva.

Deși nu există studii la dimensiuni mari asupra beneficiilor Reiki, cercetări punctuale au raportat rezultate pozitive cum ar fi reducerea anxietății și durerii atât pentru pacienții cu cancer, cât și cei suferinzi de HIV. Un alt studiu realizat pe pacienții care au avut atacuri de cord și care au primit Reiki a indicat o creștere a capacității de funcționare a inimii și semne de vindecare.

Reiki – Lumina interioară

Odată ce experimentezi beneficiile Reiki primind tratament, s-ar putea să-ți dorești să practici și singur. Reiki poate fi perceput și ca un instrument prin care noi înșine putem avea grijă de noi, oferind corpului nostru energia de care are nevoie pentru a funcționa optim.

Reiki este lumina interioară, energia care ne tranzitează, iar accesarea ei ne aduce pacea interioară și liniștea, care sunt de fapt cei mai importanți indicatori ai sănătății – acea stare în care te afli în completă pace cu tine, indiferent de circumstanțe. Reiki te poate duce în această stare.

“Cum a reușit trandafirul să-și deschidă inimă și să ofere acestei lumi frumusețea sa? A simțit încurajarea luminii asupra proprii ființe” – Hafiz

Inițieri și tratamente Reiki

Atât Bogdan cât și Andreea sunt maeștri Reiki și realizează tratamente și inițieri Reiki la cabinet.

Costul unei ședințe Reki este de 120 leiși se realizează la Centrul Holistic Tummo Reiki. 

Pentru programări ne puteți scrie pe mail teiubesc@scoalaiubirii.ro sau ne puteti suna la 0723 367 072.

Vă invităm să urmăriți un filmuț pe care l-am încărcat de energie Reiki.

Login

Lost your password?