5 motive pentru care să faci yoga în natură

Timpul petrecut în natură este cunoscut pentru efectele profunde asupra bunăstării noastre fizice și mentale. Combină-l cu practica yoga și vei avea parte de o euforie yoghină.

Vei afla în acest articol, cinci motive în plus pentru a aduce practica yoga în aer liber, înconjurat de frumusețea naturii.

1. Poți privi cerul

Profesorii de yoga din clasă adesea îi fac pe studenți să „întindă mâinile până la pământ” sau să „întoarcă privirea spre cer”, în timpul practicii. Cu toate acestea, atunci când desfășori activitatea în afară, aceste indicii devin mai mult decât limbaj figurativ.

Când  întinzi mâinile spre pământ, poți atinge literalmente pământul. Simți iarba dintre degete. Spiritele mici trec pe aici. Iar când te uiți la cer, poți să te uiți  la cer. Vezi norii care se mișcă în briză. Urmărește păsările care alunecă prin aer.

2. Beneficiile conectării cu pământul

Păstrarea picioarelor desculțe este bună pentru picioare, deoarece permite mușchilor și articulațiilor să funcționeze într-un mod în care nu îl fac în mod normal, în timp ce se stau strânși în pantofi. Chiar și yoga ajută la acest lucru pentru că practica se face oricum în picioarele goale.

Împământarea , conectarea la pământ, este conceptul științific de primire a electronilor de suprafață ai Pământului prin legătura fizică dintre piele și sol. Electronii sunt încărcați cu particule găsite în atomi, totul este făcut din atomi.

3. Primești inspirație

Multe asane din yoga și-au câștigat numele din plante și animale. Practica yoga permite yoghinului să întruchipeze spiritul poziției, în timp ce se uită efectiv la ceea ce l-a inspirat.

De exemplu, valorifică stabilitatea și puterea unui copac în timp ce stai împământat în Vrksasana poziția copac). Ia-ți zborul în Kakasana (Poziția cioară) și simte cum păsările se înalță deasupra ta.

4. Ești mai prezent

A fi înconjurat de natură îți trezește simțurile. Ochii tăi pot vedea distanțe lungi și culori naturale, în loc de ecranul albastru al telefoanelor de care ochii tăi sunt adesea lipiți. Urechile tale pot auzi păsările care ciripesc la distanță și briza care suflă în jurul tău. Pielea ta absoarbe căldura, undele de căldură naturale ale soarelui.

Cu aceste simțuri trezite, poți fi mai prezent  în viață, în fiecare moment, fără distragere.

Timpul de petrecere a timpului liber în natură reduce, de asemenea, nivelurile cortizolului, hormonul de stres. Cu un nivel mai scăzut de stres, poți să intri într-o stare de relaxare mai profundă și să te  bucuri de momentul prezent.

5. Doză de vitamina D

Înainte de a lua o pastilă, stai sub soare. Este foarte comun ca nivelurile de vitamina D să scadă în timpul lunilor de iarnă, așa că acum, când soarele este afară, vei obține o sursă naturală de vitamina D esențială. Du-te și ia-o!

Yoga și meditația te ajută să rămâi în echilibru cu tine și să găsești cea mai potrivită abordare pentru o viață cat mai armonioasă. ȘcoalaIubirii.ro te așteaptă cu sfaturi și secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri și vineri de la 19.30.

În iunie ne vom revedea la Youness Clinic între 16-18 iunie , o tabără de meditație în tăcere, timp în care vei avea la dispoziție 3 zile pentru a învăța această artă. Citește mai multe despre retreatul nostru pe site. Până pe 5 iunie ai early bird discount de 10%.

Login

Lost your password?