Statul în mâini pentru începători

 

Nu toţi începătorii sunt entuziasmaţi de sentimentul pe care îl experimentează când stau pentru prima oară cu capul în jos.

Unii simt teama, se simt prea slabi pentru a-şi echilibra capul sau nu sunt siguri de modul de a practica în mod corespunzător fără a se răni.

Vei afla din acest articol, un ghid pentru începători, pas cu pas, pentru o modalitate excelentă de a începe să lucrezi la această poziţie minunată şi plină de beneficii.

Creşterea rezistenţei musculare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este creşterea forţei în partea superioară a corpului şi a abdomenului. Poziţia delfinului este foarte bună pentru acest lucru.

Pentru a practica poziţia delfinului, stai în genunchi şi aşezat cu antebraţele pe covoraş, intercalând palmele. Îndoaie degetele de la picioare şi ridică corpul pentru a intra în poziţia câinelui. La inspiraţie, ieşi în planul antebraţului şi imaginează-ţi că îţi atingi bărbia până la podea în fata pumnilor.

La expiraţie, revino la poziţia câine. Repetă de 8-10 ori şi fă acest lucru zilnic timp de 3 până la 4 săptămâni.

Poziţia corectă a mâinilor

Una dintre greşelile pe care o fac mulţi studenţi sau începători este că îşi păstrează palmele deschise şi îşi lăsă capul în mâini. Ar trebui să îţi imaginezi că ţii o minge de tenis între palme şi să pui coroana capului la baza palmelor, chiar la marginea încheieturii mâinii.

Menţine-te într-o poziţie îngenuncheată şi ține această zonă mai sus de partea superioară a capului, astfel încât să ai poziţionarea corectă.

Când faci acest lucru, încordează şi scapula şi împinge umerii în jos, pe măsură ce încordezi şi omoplaţii. Majoritatea greutăţii tale ar trebui să fie pe antebraţele tale şi nu pe capul tău.

Foloseşte peretele ca suport

Apoi, revino la poziţia iniţială şi pune antebraţele pe covor. Aşează capul în poziţia corectă şi ridică degetele de la picioare pentru a ridica bazinul. Ţine braţele şi capul la aproximativ 5 centimetri de perete şi începe să aproprii picioarele spre tine, astfel încât şoldurile să vină peste linia umerilor.

Vei simţi aproape că te vei răsturna înainte, dar nu se va întâmpla atâta timp cât îţi apuci ferm antebraţele şi încheieturile exterioare şi îţi implici abdomenul.

Din această poziţie, încearcă încet să ridici genunchii până la axile şi să laşi partea inferioară a spatelui să vină spre perete. Apasă ferm pe coate şi începeţi să îţi plimbi picioarele până când sunt drepte.

Când ieşi din poziţie, adu încet genunchii spre piept şi coboară picioarele pe podea. Te poţi odihni în poziţia copilului ca să te recuperezi.

Pe măsură ce te simţi pregătit, coboarapicioarele de pe perete şi încearcă să găseşti linia mediană pe măsură ce îţi echilibrezi capul. Ar trebui să foloseşti picioarele şi să le ridici până la tavan pe măsură ce îţi menţineţi muşchii încordaţi.

Odată ce te simţi destul de puternic, poţi lucra la practicarea statului în cap în centrul camerei, dar numai dacă eşti gata.

Yoga şi meditaţia te ajuta să rămâi în echilibru cu tine şi să găseşti cea mai potrivită abordare pentru o viaţă cât mai armonioasă. ScoalaIubirii.ro te aşteaptă cu sfaturi şi secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri şi vineri de la 19.30.

În iunie ne vom revedea la  între 16-18 iunie, o tabără de meditaţie în tăcere, timp în care vei avea la dispoziţie 3 zile pentru a învăţa această artă. Citeşte mai multe despre retreatul nostru pe site. Până pe 5 iunie ai early bird discount de 10%.

 

Login

Lost your password?