Desene mandale

Mandalele de lumina sunt reprezentate grafic prin cercuri si sunt cunoscute inca din antichitate pentru puterile lor, in special vindecatoare. Le poti vedea pe pereti, pe podele sau ferestre in biserici, temple, palate si situri istorice. Ele reprezinta geometria sacra – limbajul cosmosului. Daca ai un ochi receptiv, le poti vedea si in natura. Multi psihologi si terapeuti de medicina alternativa le folosesc in tratamentele de vindecare, intrucat vibratiile mandalelor sunt foarte puternice.

Desenarea mandalelor este o activitate relaxanta si meditativa, insa cel mai important contribuie la cresterea creativitatii si perceptiei constiintei. Mandalele pot fi desenate folosind orice cuvant, zi de nastere si orice poate fi transpus in cuvinte si apoi transformat in cifre. Desenarea mandalei dureaza doar 40 de minute.

Costul unei ședințe de desenat mandale este de 120 lei. Se va desena o mandală pe cuvântul dorit, iar materialele sunt incluse. Pentru informații și programări ne puteți scrie pe teiubesc@scoalaiubirii.ro sau ne puteți suna la 0757 026 574. Prin utilizarea programului de pe calculator se pot genera și alte mandale și trimite imaginile pe mail în cadrul aceleiași ședințe. Se pot de asemenea genera doar puncte în funcție de cuvânt urmând ca tu să trasezi singur/ă liniile pentru crearea unei mandale din neant.

Ce reprezintă mandala?

Mandala (Limba sanscrită: मण्डल Maṇḍala) constituie un simbol și totodată un ritual, originare din Hinduism și din Budism, reprezentând Universul. Mandala este o diagramă circulară ce păstrează cu rigurozitate o anumită simentrie care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale. Termenul mandala este moștenit din limba sanscrită și în prezent desemnează variate forme de mesaj, unele foarte departe de punctul de plecare religios. Mandala este un cuvânt compus din doi termeni, manda și la. În sanscrită manda înseamnă cerc, dar și sferă, iar la are sensul de conținător. Aceasta este definiția dată de Wikipedia.

Mai pe înțelesul tuturor mandala este o transpunere în lumea bidimensională a universului cu cele 5 dimensiuni. Ea conține informația prin culoriile și liniile sale. Despre culori și semnificațiile lor am mai scris aici. Ca și format utilizez realizarea mandalelor după metoda Ursulei Irgang și anume folosirea șirului lui Fibonacci în calcularea acestora fie pe pătrat, fagure sau alte formaturi.

Mandala se folosește în general pentru a accelera tranformarea lăuntrică şi a avea acces direct la cunoaşterea spirituală, acea cunoaştere de ansamblu – în spaţiu şi timp şi totodată dincolo de ele.

O definiţie perfectă a mandalei este destul de dificil de formulat; vom explica această noţiune printr-o analogie. Să presupunem că suntem filozofi – deci căutăm cunoaşterea, înţelepciunea şi Adevărul prin intermediul conceptelor şi ideilor – şi am găsit un “sistem perfect şi complet” care să ne ajute să înţelegem tot ceea ce există şi se petrece în această lume şi dincolo de ea. Să presupunem că vrem acum să reprezentăm acest sistem într-o formă simplificată (dar completă), uşor comprehensibilă: vom face o schemă pentru a sintetiza ideile şi conceptele şi a evidenţia corelaţiile dintre ele. Analogic vorbind, o mandala este o astfel de “schemă”.

Este o reprezentare a Universului, în ansamblu şi a legilor care-l guvernează şi este în acelaşi timp o cosmogramă: reprezintă întregul Univers privit ca o ciclicitate temporală. Mandala sintetizează, într-o formă accesibilă vizual, un sistem complet de cunoştinţe spirituale asupra lumii şi legilor divine ale creaţiei, menţinerii şi distrugerii sale.

Printr-o altă analogie, putem descrie mandala ca pe un fel de “hartă” completă a Macrocosmosului vizibil şi invizibil, numai că “geografia” acestei hărţi nu este fizică, ci se referă la tot ceea ce există, incluzând toate lumile şi planurile de conştiinţă.

Ce poți reprezenta prin mandale?

Absolut orice. Orice cuvant deoarce îl vom transforma în cifre și apoi îl vom reduce la 6-8 cifre pentru a nu petrece o eternitate calculându-l. Cel mai des se poate desena vibrația numelui, a datei de naștere sau a unor cuvinte cu care dorim să intrăm în rezonanță: dragoste, iertare, prietenie. Pentru prima ședință eu recomand să se calculeze ziua nașterii pentru că în acest fel poți vedea un fel de harta astrologică, dar translatată în culori, iar în funcție de semnificația culorilor, a cifrelor care predomină, a dispunerii pe mandală, îți poți da seama și te pot ajuta să înțelegi cum arăta și ce semnificația are ziua ta de naștere, cum te influențează.

După stabilirea cuvântului acesta se transpune în cifre și cu ajutorul unui algoritm simplu care se folosește de codul lui Fibonacci se trec cifrele pe mandală, se calculează și apoi se colorează după codul de culori dat. Mandalele standard se desenează pe formă de pătrat sau în formă hexagonală, doar cele cu puncte putând fi create la liberă alegere, doar prin unirea acelor puncte.

În galeria de sus puteți vedea mai multe tipuri de mandale.

 

Login

Lost your password?