6 pași esențiali pentru o sesiune de meditație eficientă

De multe ori cursanții după ce încep să se simtă confortabil la orele noastre, ne întreabă sincer „Ce înseamnă cu adevărat meditația și cum se face corect?”. Este o întrebare justă și chiar ne bucurăm atunci când ne spun cu adevărat ce vor să afle. Așa că ți-am pregătit astăzi un articol cu 6 pași care te vor ajuta la îndeplinirea unei sesiuni de meditație ca la carte.

1. Nu te mai gândi la relaxarea minții

Da, relaxarea minții este meditație, dar este o meditație avansată. Acest concept de curățare a minții poate fi intimidant și poate duce la multă frustrare pentru cineva care abia și-a început practica de meditație.

Deci, las-o să meargă pentru moment. Nu trebuie îți golești mintea. Nu trebuie să te superi pe tine pentru că te gândești la multe lucruri.

2. Alungă ce îți distrage atenția

Distragerile vin în toate formele, indiferent dacă este vorba despre ceasul care merge, un e-mail pe care trebuie să-l trimiți sau despre vasele murdare care stau încă în chiuvetă. Când începi practica de meditație, aceste distracții au încă puterea de a te atrage de la sarcina pe care o ai de fapt.

Așa că fă ceea ce trebuie să faci înainte de a te așeza pe covorul de yoga. Spală vasele, trimite e-mailul și pune-ți dopurile în urechi. În cele din urmă vei putea să meditezi chiar și cu copiii de la etajul vecinului care țipă, dar astăzi se poate să nu fie acea zi.

3. Creează un mediu relaxant

A fi relaxat într-un spațiu este mai ușor pentru unii oameni decât pentru alții. Unii ar putea pur și simplu să meargă în altă cameră și să închidă ușa în spatele lor sau să se mute într-un spațiu în aer liber. Alții sunt foarte sensibili la împrejurimile lor și vor trebui să fie mai harnici în crearea mediului lor de meditație.

Asigură-te că temperatura camerei este corectă, să nu îți fie cald sau frig. Dacă mirosurile te ajută să te relaxezi, folosește parfumul preferat în cameră – tămâie, o lumânare parfumată, un spray de cameră sau uleiuri esențiale difuzate. Și ordonează un pic. Nu numai că un spațiu ordonat este mai relaxant, dar actul de curățare va ajuta eliminarea energiilor negative și stagnante.

4. Simte-te confortabil, dar nu foarte confortabil

Da, vrei să găsești un loc confortabil sau o poziție bună, totuși vrei să eviți tentațiile de a trage un pui de somn. Oriunde ai alege să stai sau să te așezi, ar trebui să te poți sprijini de ceva. Folosește perne sau suporți pentru a te sprijini, astfel încât șoldurile să fie situate deasupra genunchiloracest lucru se aplică atât în ​​cazul pozițiilor în genunchi, cât și al pozițiilor cu picioarele încrucișate).

Dacă te întinzi, poți pune perne sau un suport sub genunchi, pentru a te ajuta să relaxezi coloana vertebrală. De asemenea, poți folosi o pătură subțire în ambele cazuri, deoarece uneori o greutate mică pe corp dă un sentiment de confort.

5. Stai nemișcat

Înainte de a începe să te îngrijorezi de liniștea ta mentală, începe cu corpul fizic. Stai întins sau în fund și rămâi liniștit timp de cinci minute. Nu ridica nasul și nu-ți ajusta hainele.

Recunoaște nevoia de neliniște a corpului, dar respiră în loc să cazi pradă ei. Când te simți confortabil cu cinci minute, prelungește până la zece. Dacă acest lucru este dificil, încearcă cu ochii deschiși, apoi poți închide ochii când te simți pregătit.

6. Alege-ți gândurile

Odată ce te-ai linștit, poți începe călătoria spre tehnica de meditație. Aici poți alege în mod conștient gândurile, mai degrabă decât să le lași să te năpădească.

O mantra este ceva ce spui în tăcere în mod repetat. O mantra cu două silabe este utilă pentru a putea repeta prima silabă pe inhalarea celei de-a doua expirații. Când mintea se rătăcește (ceea ce face întotdeauna), adu-o înapoi la acele cuvinte.

Yoga și meditația te ajută să rămâi în echilibru cu tine și să găsești cea mai potrivită abordare pentru o viață cat mai armonioasă. ȘcoalaIubirii.ro te așteaptă cu sfaturi și secrete, în sesiunile de yoga sau reiki de luni, miercuri și vineri de la 19.30.

În iunie ne vom revedea la Youness Clinic între 16-18 iunie , o tabără de meditație în tăcere, timp în care vei avea la dispoziție 3 zile pentru a învăța această artă. Citește mai multe despre retreatul nostru pe site. Până pe 5 iunie ai early bird discount de 10%.

Login

Lost your password?