Cum realizăm corect Uddiyana Bandha

Cum realizăm corect Uddiyana Bandha

În Hatha Yoga, bandhele sunt modalități de blocare a suflurilor care se realizează prin izolarea une anumite părți a corpului.

Există trei bande majore: bandha jalandhara (constricția gâtului), bandha uddiyana (compresia abdomenului) și bandha mula (contracția bazei pelvine). Maha bandha este o variantă avansată, care combină toate cele trei bandhas majore într-o mare contracție.

Fiecare dintre aceste bandhe are propriile sale avantaje și implică utilizarea direcționată a respirației, dar uddiyana bandha poate fi de multe ori cel mai dificil de realizat. Când este făcută în mod corespunzător, ea poate fi una dintre cele mai puternice și accelerate metode de evoluție.

Ce este Uddiyana Bandha?

Uddiyana bandha implică contracția abdomenului în sus, spre cutia verebrelor, de aceea este important să se practice acest lucru numai pe stomacul gol, deoarece această practică după masă poate duce la dureri de stomac și / sau greață și nici nu face bine digestiei. În plus, cu burtă plină o să vedeți că nici nu puteți o puteți trage spre coloană.

Practicată pe stomacul gol, uddiyana bandha facilitează o mai bună circulație prin organele mari ale abdomenului, precum și schimbul de nutrienți între aceste organe și țesuturile lor înconjurătoare.

În afară de beneficiile fiziologice, realizarea uddiyana bandha poate fi foarte energizantă şi revigorantă, un fel de “buton de resetare” pentru respirație și digestie.

Iată cum să activați Uddiyana Bandha

  1. Stând cu spatele lipit de un perete și picioarele la câțiva centimetrii departe de perete, pe lăţimea şoldurilor, curbați trunchiul astfel încât spatele să fie curbat (așa cum este în poziția pisică) și îndoiți genunchii, astfel încât să vă puteți odihni mâinile pe zona coapselor pentru sprijin.
  2. În această poziție, se inspiră profund prin nas şi se expiră rapid şi puternic. Expirați continuu până se epuizează aerul – aceasta întinde diagrama până la poziția sa cea mai extinsă.
  3. La sfârşitul expirației, rămâneți în retenție pe vid, trageți burta, ca și când ați încearca să duceți burta în așa fel încât să atingă coloana vertebrală. După ce ați tras burta cât ați putut, începeți să trageți în sus ca și când ați încerca să o păstrați cât mai în spate posibil, în timp ce, ajungeți în cavitatea toracică.
  4. Păstrați burta în acest stadiu în timp ce vă limitați respirația – acest procedeu se numește retenția respirației.
  5. Atunci când nu se mai poate ține respirația, inspirați și duceți energia în sus, în zona din mijlocul frunții și ochii privind în strabism convergent spre această zonă, rămânând în retenție pe plin.
  6. Aduceți burta la poziția sa naturală, relaxată, ușor și cu un control deplin. Numai după ce faceți acest lucru ar trebui să inspirați din nou, încercând să nu gâfâiți.

Beneficiile practicii Uddiyana Bandha

După ce ați practicat uddiyana bandha de mai multe ori în această poziție, puteți încerca să stați în picioare lângă perete, cu mâinile pe șolduri. S-ar putea să aveți nevoie de o concentrare mai mare pentru a practica acest bandha cu spatele drept și poate fi chiar mai dificilă fiind așezat într-un scaun.

Practicați aceste bandhe dimineața, acest lucru poate fi revigorant și poate ajuta la pregătirea abdomenului pentru digestia alimentelor. Acesta poate ajuta, de asemenea, să respirați profund pe tot parcursul zilei, ținându-vă calm, centrat și concentrat.

Practica folosind propria bandha este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a interacționa cu corpul într-un mod conștient, ceea ce face să vă focalizați pe concentrarea interioară și să vă conectați cu modul în care conșientizați ce se întâmplă în interiorul corpului.

 

Login

Lost your password?