Cum îți pot schimba viaţa Simbolurile Reiki

Cum îți pot schimba viaţa Simbolurile Reiki

Reiki este o energie a forței de viață ghidată spiritual, folosită ca o practică de vindecare non-fizică. Dezvoltat de Mikao Usui, Reiki nu este o religie și nici nu este învățat în sensul obișnuit – mai degrabă este transferat de la maestru la student în timpul unui „acordaj”. Dar nu te  bucura prea tare – există încă multe de învățat.

În timpul încercării de a deveni un maestru Reiki trebuie să trăiești într-un mod care să promoveze armonia, Reiki nu depinde de capacitatea intelectuală sau dezvoltare spirituală. De fapt, nici măcar nu trebuie să crezi în Reiki pentru ca acesta să funcționeze. Cu toate acestea, intenția practicantului este ceea ce oferă rezistența și, prin urmare, trebuie să fie cultivată.

Pentru a ajuta această cultivare armonioasă, cinci simboluri Reiki au fost dezvoltate ca instrumente de predare pentru studenți și sunt menite să fie cheile care deschid ușa pentru o minte deschisă. Aceste simboluri pot părea misterioase și oarecum intimidante la început, dar sunt de fapt foarte ușor de înțeles. Simbolurile Reiki se bazează pe sistemul de scriere japonez, Kanji și ar trebui să fie trasate sau vizualizate după cum ne învață în timpul celor două „acordaje” Reiki. Prin vizualizarea acestor simboluri, utilizatorul este conectat rapid la forța universală a vieții și toate predispozițiile negative sunt înlocuite.

În vechea tradiţie Reiki, se credea că aceste simboluri sunt sfinte și trebuie să fie divulgate numai celor care sunt inițiați la nivelul 2 Reiki. Cu cât devine mai popular și mai raspândit, cu atât există mai multe variante ale acestor simboluri. Cu toate acestea, acest lucru este un motiv minor de îngrijorare la fel ca adevărata putere din simbolurile Reiki care constă în intenția lor.

Mai jos sunt cele cinci simboluri Reiki pe care ar trebui să le știți dacă sunteți gata să faceți călătoria spirituală la nivelul următor.

SIMBOLUL REIKI AL PUTERII

Nume japonez: Cho Ku Rei

Intenţie: Întrerupător

Scopuri: manifestare, creșterea puterii, vindecare accelerată, catalizator de vindecare, protecție.

Cho Ku Rei sau simbolul de putere, în general, înseamnă “Se pune puterea universului aici.” Acest simbol poate fi utilizat în orice moment, în timpul unui tratament, dar este eficient mai ales la începutul sau la sfârșitul unei sedințe. Acesta este cel mai adesea legat de un comutator de lumină ca și intenția să este de a stimula instantaneu abilitățile.

Structura bobina la fel ca a acestui simbol este incredibilă. Bobina poate extinde și contracta pentru a reglementa energiile „ki” şi poate fi folosită ca o pâlnie care intensifică și concentrează puterea sau o scade și eliberează de energie atunci când este utilizată în sens invers. Bobina poate fi, de asemenea, folosită pentru a închide un spațiu în jurul receptorului sau a unei zone, în scopul de a bloca energiile negative și de a păstra energiile primite de la plecare.

SIMBOL REIKI MENTAL/EMOȚIONAL

Nume japonez: Sei Hei Ki

Intenţie: Echilibru

Scopuri: îmbunătățirea memoriei, vindecare emoțională, echilibrul mental.

De asemenea, cunoscut sub numele de simbolul armoniei, Sei Hei Ki (pronunțat „Say-Hay-Key”) reunește creierul și corpul. Tradus în general „Dumnezeu și omul să devină unul singur”, Sei Hei Ki eliberează negativitatea emoțională adânc înrădăcinată din organism și în univers. Ceea ce face acest simbol un aliat al tău este o investiție pe care o va rambursa pe parcursul vieții tale. Şei Hei Ki este un „prieten loial”, mai ales ori de câte ori te confrunți cu dificultăți.

SIMOLUL REIKI DE LEGĂTURĂ

Nume japonez: Hon Sha Ze Sho Nen

Intenţie: veşnicia

Scopuri: vindecare la distanță, trecut / prezent / viitor, vindecarea karmei, conexiune spirituală.

De asemenea, cunoscut sub numele de „Simbolul distanței, „Hon Sha Ze Sho Nen (pronunţat “Hon-Sha-Zee-Show-Nen”) înseamnă „Nici trecut, nici prezent, nici un viitor” și are rolul de a extinde puterile și a trimite energii Reiki la o distanţă mare. Ea simbolizează un schimbător de viteze care poate aluneca prin timp și spațiu. Cu toate acestea, nu se concentreză eforturile asupra unei probleme specifice – mai degrabă trebuie să trimită energiile sale, fără limitări și acestea vor merge acolo unde este nevoie de ele. Hon Sha Ze Sho Nen oferă de asemenea acces la „Akashic Records” sau înregistrările de viață ale sufletului. Din acest motiv, acesta poate fi folosit pentru a risipi trauma din experiențe de viață din trecut pentru vindecarea karmică profundă.

SIMBOLUL REIKI MAESTRU

Nume japonez: Dai Ko Myo

Intenţie: iluminism

Scopuri: abilitare, vindecarea sufletului, unicitatea.

Unul dintre cele mai puternice simboluri, Dai Ko Myo este doar pentru a fi utilizat de către maeștrii Reiki deoarece combină puterea primelor trei simboluri, Cho Ku Rei, Sei El Ki și Hon Sha Ze Sho Nen. Simbolul înseamnă în general „Mare iluminare” sau  „Lumina strălucitoare puternică”. Acesta reprezintă tot ceea ce este Reiki şi este considerat a fi inima Reiki. Cu toate că rareori este folosit pentru orice scop specific, acest simbol în schimb intensifică efectele de vindecare ale oricărei forme de Reiki şi serveşte ca un memento că Reiki este iubire și este disponibil pentru toată lumea.

 

Login

Lost your password?