Top 10 cele mai populare poziții de yoga

Top 10 cele mai populare poziții de yoga

Privitul îndelung la site-urile de yoga sau conturileasociate de Instagram, ne poate conduce cu ușurință la concluzia că practicanții de yoga stau mai mult cu „susul în jos”, decât cu picioarele bine ancorate pe pământ. De ce iubesc yoghinii atât de mult aceste poziții?

Pozițiile de yoga, datorită inversiunilor la care este supus corpul, au numeroase beneficii asupra întregului organism, de la o diafragmă consolidată, la stimularea creșterii părului și nu numai.

Iată o listă a celor mai populare 10 poziții de yoga

  1. Uttanasana – poziția aplecat spre față

Această postură este o parte a secvenței de Soare și are extrem de multe beneficii, printre care remedierea durerilor de stomac, tonifiere a organelor interne, întindere a coloanei vertebrale și în plus, oferă o senzație de liniște persoanelor îngrijorate.

Sfat practic: Concentrează-ți greutatea spre partea din față a picioarelor, pentru o cât mai corectă ridicare a șoldurilor, perpendicular cu solul.

1

  1. Adho Muhha Svanasana – poziția câinelui, cu aplecare în față

Unii istorici sunt de părere că această poziție a fost creată abia în ultimele secole. Chiar și în acest caz, aceasta este una dintre primele posturi pe care yoghinii moderni le învață.  Și aceasta este o asana care face parte din secvența de Soare și reprezintă un antrenament complet al corpului, care îmbunătățește fluxul sanguin la cap și ajută la o bună funcționare a inimii.

Sfat practic:Încearcă să-ți rotești brațele în sus și-n jos și ridică apoi articulațiile umerilor pentru a scăpa de greutatea de deasupra încheieturilor.

5-2

  1. Kakasana – poziția ciorii

Kakasana este o poziție de yoga care presupune atât un echilibru perfect al mâinilor, cât și inversiune. Este populară în rândul yoghinilor, deoarece oferă șansa practicanților de a zbura aproape de sol și conferă, în același timp, încredere.

Sfat practic:  Uneori, teama de a nu cădea determină practicanții de yoga să aibă rețineri. Un început bun al acestei poziții constă în abordarea unei poziții de ghemuit, astfel căderea va putea fi controlată prin menținerea picioarelor pe pământ până în momentul în care capul ajunge aproape să atingă pământul, după care se revine la poziția de ghemuit, pentru a putea fi construită puterea.

rd-1441

  1. Sirsasana – poziția statului în cap

Această poziție se află pe primul loc, deasupra celorlalte asane, deoarece este cunoscută pentru capacitatea de a consolida inima din punct de vedere fizic, emoțional dar și spiritual. Poziția statului în cap poate părea dificil de executat însă, odată reținuți pașii pentru o executare corectă a acesteia, îi va face pe yoghini să culeagă beneficii precum îmbunătățirea memoriei și auto-disciplina.

Sfat practic: Atunci când așezi mâinile împreună, pune degetul mic în față, pentru a reduce astfel presiunea asupra unui singur deget și pentru a distribui greutatea prin exteriorul palmelor.

4

  1. Pincha Mayurasana – Poziția păunului cu pene

 Această poziție de yoga este preferată de către yoghinii aventurieri, care au dorința de a-și spori echilibrul și au, în același timp, puterea și îndrăzneala să zboare.

Sfat practic:Măsoară o curea de la un umăr și fă  o buclă, apoi așează cureaua în jurul antebrațelor pentru o mai bună menținere a poziției brațelor.

5

  1. Adho Mukha Vrdkasana – Poziția stând pe mâini

Această poziție este populară în rândul yoghinilor si este, în același timp,  extrem de antrenantă.  Este apreciată întrucât ajută la eliberarea tensiunii, crește căldura corpului și ajută la crearea unui spațiu între acțiune și reacție.

Sfat practic: Adu umerii peste nivelul degetelor, deoarece umerii acționează ca un pendul care va deriva înapoi peste încheieturi, atunci când picioarele vor ajunge sus.

2

  1. Bandha Sarvangasana – Poziția podului

Poziția podului este extrem de utilă, deoarece ajută la reducerea simptomelor varii, de la astm, la dureri de spate. De asemenea, acționează ca un întăritor pentru picioare și umeri, dar și ca un deschizător pentru zona pieptului.

Sfat practic: Ridică pieptul cât mai sus, spre bărbie, nicidecum bărbia dusă către piept, pentru activarea glandei tiroide.

7

  1. Sarvangasana – poziția stând pe umeri

Această poziție este conectată cu sistemul nervos și folosește gravitatea pentru a deplasa sângeleneoxigenat din vene, înapoi la inimă, pentru a fi din nou oxigenat.

Sfat practic: Concentrează greutatea șoldurilor pe mâini, pentru a îmbunătăți experiența greutății, aceasta fiind distribuită în umeri și triceps, pentru a evita greutatea pe cap și pe gât.

8

  1. Halasana – poziția plugului

Aceasta este o poziție foarte comună în yoga, mai ales dimineața, pentru că ajută la stimularea organelor interne și a glandei tiroide. Este o modalitate rapidă de a trezi corpul și de a reduce stresul și, deși pare ușor de făcut, această poziție necesită o concentrare ridicată, pentru a evita rănirea gâtului.

Sfat practic: Pentru a evita suprasolicitare gâtului, este necesară concentrarea pe presărarea  vârfurilor umerilor în sol și păstrarea greutății în spatele umerilor.

9

  1. Chakrasana – poziția roții

Această poziție construiește putere în picioare și în brațe și tonifică organele abdominale. Conduce la conectarea cu cele șapte chakre, motiv pentru care este o poziție foarte populară, cunoscută de majoritatea dintre yoghini.

Sfat practic: Pornește cu mâinile sub formă de punte și ridică inima și sternul, pentru ca partea inferioară a capului și a corpului să fie în siguranță.

Yoga înseamnă meditație și eliberare, bucură-te de ea!

10

 

Login

Lost your password?