Tabără Ansamblurile Rupestre

Loading Evenimente

Tabără Ansamblurile Rupestre

, Campulung , Romania
Preț;
LEI149

TABĂRĂ SPIRITUALĂ

O nouă călătorie inspirată de Sufletul Neamului Românesc ne-a determinat să o înscriem în linsta vacanțelor spirituale pe care le organizăm anul acesta. Este vorba de triunghiul energetic Corbii de Piatră – Nămăești – Cetățuia lui Negru Vodă, care are în centru nu întâmplător Câmpulung Muscel, prima capitală a Țării Românești.

Cele trei obiective sunt în apropiere unul de celălalt, noi am petrecut o frumoasă duminică vizitându-le, iar energia manifestată acolo este cu totul specială. Numai când te uiți la pietroii care se ivesc în mijlocul dealului fără nicio noimă aparent, ca și când ar fi fost puși acolo intenționat, în diferite forme și poziții, precum și la bisericile săpate în piatră, pe care picturile de abia se mai ivesc, te trec fiori pe șira șpinării.

Vă așteptăm cu noi în tabăra aceasta în noiembrie, pe 3 septembrie vom relua traseul, tot duminică. Costul ca și până acum, 149 RON transport cu autocarul, plecare dimineața la 8, întoarcere seara la 20. Drumul până la Corbi este de aproximativ două ore, apoi între ele se mai face câte o oră. La ultimul obiectiv se urcă prin pădure jumătate de oră așa că este nevoie de încălțăminte adecvată. Mai aveți nevoie de pachet de prânz, pentru că ne vom opri pentru popas de prânz într-o poieniță.

Acum să vă spunem câte ceva și despre acest ansamblu megalitic și de ce este el important, iar un teaser cu imagini vedeți mai jos. A fost o călătorie în negura istoriei, am mai și râs că în poziție de rugăciune de rugăciune nu ne este permis să stăm peste tot (la Corbii din Piatră călugărul de acolo ne-a atras atenția că nu putem sta cu ochii închiși în bisericuță, că rugăciunea se face doar în genunchi lângă icoane ? ) L-am rugat să ne zâmbească și să nu mai vadă ciudățenii în afară, că acestea sunt doar oglindiri. Să știți că în tabere, râdem, zâmbim, intrăm în conexiune cu lumile subtile, Bogdan a rezonat cu Cavalerul trac :)) , nu facem altceva decât a ne relaxa și a simți starea de fericire omniprezentă.

Biserica rupestră de la Corbii de Piatră

Corbii de Piatră sunt un altfel de a fi a muntelui, o dovadă vie de existența milenară a poporului trac-geto-dac pe aceste mealeaguri și a spirtualității sale. Biserica datează cu mult înainte de creștinism, unele izvoare amintesc că Iancu Corvin, unul dn marii eroi ai creștinătății s-a născut la Corbi și împreună cu fiul său Iancu trece Țara Ungurească unde primește Hunedoare, de unde își ia și titlul nobiliar ”de Hunedoara”, blazonul Corvinilor păstrând simbolul corbului.

În capătul din partea dreaptă ansamblului, se găsește casa albastră a Mariei Vlădescu, o localnică care poftea toți vizitatorii să le arate ce lăsase istoria pe aceste meleaguri. Mama Uța cum i se spunea a murit acum doi ani, dar locul se poate vizita în continuare. În curtea casei găsește un colț de rai, cu un pârâiaș ce străbate locul ce cade de la cascada formată dintr-o scobitură gigantică în stâncă. Pretutindeni sunt stânci uriașe prăbușite, amintind de misterele care aparțin trecutului acestui pământ și erei uriașilor. Din peretele de calcar al dealului iese la lumină, datorită eroziunilor, trupul unui uriaș pietrificat. Pe sol se poate vedea și capul care i-a căzut spart în două. În megalitul de lângă cascadă, strămoșii geto-daci au săpat o adâncitură în care se îmbăiau, iar odată cu aparația creștinismului el devine cristelniță. Tot aici s-a găsit o piatră meteorică pe care este săpat un text în limba sanscrită și o hartă pe care continentele apar mult mai apropiate decât cele de astăzi. La intrarea în sat se găsește un bolovan care parcă stă să cadă, motiv pentru care nu s-a încumetat niciun localnic să-și facă o casă acolo. Locul este plin de bolovani, toți cu forme ciudate, ca și când ar fi un cimitir al uriașilor. Schelete de uriași au mai fost descoperite pe teritoriul nostru, la Polovragi, la Popești, Tangâru și alte locuri din țară, toate trecute sub tăcere, în urmă unor lucrări arheologice bizare. Existența lor este marcată și în Biblie, în Geneză se spune că ”Uriașii erau pe pământ în vreme aceea și chiar și după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor”. În Vechiul Testament este descrisă o luptă între David și uriașul Goliat. Noi aici am avut un ghid local, apărut din senin, o fetiță de 13 ani, tare voinică, Maria, care ne-a dus pe culmea dealului ?

Biserica rupestră de la Nămăești

A doua biserică se află la 5 km de Câmpulung, ascunsă într-o stâncă. Legenda spune că unui cioban i s-a arătat Maica Domnului în vis și i-a spus să sape unde dormea că va găsi acolo o icoană într-o bisericuță de piatră. Această pictură care se află în stânga bisericii este considerată cea mai veche din întreaga creștinătate. Când cei 12 apostoli au plecat să predice Evanghelia, Sfântul Luca i-a dat Sfântului Andrei această icoană, care a intrat în grotă și negăsind pe nimeni acolo a zis ”Nemo est” – nu este nimeni, de unde și numele de Nămăești. A lăsat icoana în această grotă, aproximativ în același loc în care se află acum. Biserica este acum în grija celor 33 de măicuțe care locuiesc în mănăstire. Icoana este într-adevăr specială, o să vedeți cum simțiți când vă apropiați de ea.

Megaliții și Mănăstirea de la Cetățuia

Megaliții din apropierea localității Cetățuia consemnează o istorie română milenară. O întrepătrundere bizară între ce găsim în vârful dealului, o biserică ce seamănă cu Meteora din Grecia și realitatea de poalele dealului, un sat de țigani plin de gălăgie. Începând urcușul printre megaliți nu ai cum să nu te întrebi cum au ajuns acele stânci în poziții ciudate, stând să cadă, cu forme care mai de care, fix în mijlocul dealului. Drumul parcurs durează vreo 30 de minute, nu este deloc ușor, dar priveliștea și amintirea existenței uriașelor face să treacă totul într-o clipă. Biserica din piatră se află săpată într-un megalit din stâncă. Se spune că pe vremea ocupației romane, cetatea ce exista aici era loc de refugiu pentru domnul Țării Românești, Negru Vodă. Lângă peștera din spatele bisericii, unde se spune că s-ar fi retras și Zalmoxis se află desenat pe perete un cavaler trac, care avea un cult răspândit din Carpați până la Marea Mediterană. Mai multe despre simbolistca și proveniența călărețului vă povestim în tabără.

Vă invităm într-o călătorie spirituală pe urmele istoriei la triunghiul spiritual al localității Câmpulung Muscel, începând cu Corbi, locul unde se antrenau trupele române, ei devenid foarte puternici în spirit și de neînvins, apoi la Nămăești, unde luptătorii primeau investitura de Eroi Spirituli ai luminii în numele Adevărului Divin. Când erau cu toții pregătiți din punct de vedere fizic și spiritual, viteșii mergeau la bisericuța de la Cetățuia, unde pe locul altarului dacic solar, așteptau semnalul de plecare la luptă. Mai multe despre simbolistica lupului, drapelului dacilor, cuvântului ”luptă” care nici nu există în limba latină, salutul sfânt ”AUM” vă povestim la fața locului.

Înscrierile se fac pe adresa de email teiubesc@scoalaiubirii.ro unde veți primi toate detaliile necesare. Puteți citi informarții despre excursie și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vă așteptăm!

▸ Contact
Școala Iubirii: Bogdan Begligiu și Andreea Lada
✉ teiubesc@scoalaiubirii.ro ✆ +4 0757 026 574

Foto cover: Mihail Oprescu

VIDEO

Info

Adresă
, Campulung , Romania
Start:
Data:
iun., 12 -
Preț;
149
An:
2016 - 2016
Website:
Telefon:

Organizator

Tabără Ansamblurile Rupestre
Telefon:
+4 0723 36 70 72
Email:
teiubesc@scoalaiubirii.ro
Site:
https://www.scoalaiubirii.ro

Login

Lost your password?