Cine ești tu? Întrebarea ce stă pe buzele Sfinxului

Cine ești tu? Întrebarea ce stă pe buzele Sfinxului

A doua tabără Școala Iubirii. Probabil că atunci când se vor strânge sute nu le vom mai număra 🙂

Am mers la Sfinx, pe un drum pe care l-am făcut pentru prima dată anul trecut, la acel moment Școala Iubirii exista doar în plan subtil, nu se manifestase încă. Tema aleasă a fost lumea Shambalei și sufletul neamului românesc, pe de-o parte deoarece Sfinxul este recunoscut drept un portal către centrul Pământului, dar și pentru că este cel mai reprezentativ simbol al reîntregirii neamului românesc de pretutindeni și cel mai vechi monument al civilizației umane (peste 40.000 de ani, în timp ce Sfinxul egipteam are aproximativ 20.000 ani).

A fost o zi minunată, încărcată subtil de forțele ce ne-au fost alături, vreme de vis (în timp ce în București erau 60 de grade la soare), noi am stat la 18 grade Celsius, cu adieri de vânt suave și raze înțelegătoare. Am admirat Transbucegiul, am bătut la pas cărările muntelui și am realizat două meditații de translație în lumea Shambalei și una cu egregorul poporului român prin centrarea în inima și coborârea în adâncurile ei. O zi plină de culori, voie bună, oameni frumoși și inimi deschise, dar mai ales un drum inițiatic, care chiar dacă a fost străbătut cu piciorul, pas cu pas, cu adevărat acel drum a fost înfăptuit în inimă, căci doar inima este cea care realizează cu adevărat drumul inițiatic.

Vă așteptăm și pe voi în următoarele tabere pe care le vom organiza. Programul complet îl regăsiți aici.

Cine ești tu? Întrebarea ce stă pe buzele Sfinxului

Cât despre Sfinx, din toate timpurile a fascinat prin măreția sa, dar și prin tainele pe care le deține. Dar pentru a-l înțelege este nevoie să cunoaștem simbolistica sa, de ce Sfinxul este reprezentat prin corp de taur, labe și coadă de leu, aripi de vultur și chip de om? Sfinxul întrupează echilibrul celor 4 elemente de bază care sunt temelia întregii creații. Prezența Sfinxului în lumea noastră este o tainică punte de legătură între înțelepciunea străveche și noi, ființele moderne. Vechile școli ale misterelor asociate gnosticismului egiptean, astrologia, tarotul ori alchimia consideră Sfinxul ca fiind păstrătorul marilor mistere, deținătorul cheilor cunoașterii marilor taine ale Universului. Cele 4 elemente care alcătuiesc ființa Sfinxului sunt simboluri celor 4 elemente fundamentale ale creației: Taurul – este asociat aici cu elementul subtil Pământ, Vulturul (în astrologie se cunoaște faptul că aspectul elevat, regenerant, profund sublimator al Scorpionului este reprezentat prin simbolul Vulturului) – este asociat cu elementul subtil Apă, Leul – este asociat cu elementul subtil Foc, Omul (Vărsătorul din astrologie, care este zodie de aer) – este asociat cu elementul subtil Aer.

Și cum oare aceste elemente sunt chiar cele 4 patru asociate centrilor de forță: muladhara – pământul, svadhisthana – apa, manipura – focul și anahata – aerul. Despre cele 4 elemente fundamentale, tradițiile spirituale afirmă că sunt fundamentul și baza întregii creații. Întregul univers nefiind altceva decât o urzeală misterioasă a celor 4+1 elemente fundamentale. Și se vorbește despre 4+1 elemente fundamentale întrucât al 5-lea element nu își găsește corespondența în planul fizic, acesta este eterul cel subtil, care prin faptul că nu este prezent în mod palpabil în planul fizic, devine un simbol al Divinului, al Creatorului. Eterul dă naștere celor 4 elemente fundamentale și totodată liantul de legătură dintre ele. Este profund semnificativ că misterioasa făptură a Sfinxului este constitută din simbolurile celor 4 elemente de bază care susțin și creează Universul. Dacă avem în vedere că aceste 4 făpturi mitice care constituie ființa Sfinxului sunt menționate în Apocalipsa lui Ioan ca fiind așezate în jurul Tronului lui Dumnezeu, observăm că există o profundă legătură între tradițiile spirituale autentice și creștinism. Păzitor al Tronului Divinității, Sfinxul este întruparea misterioasă și tainică a celor 4 elemente fundamentale, este păstrătorul și manifestatorul înțelepciunii celei tainice a Inimii Imaculate a lui Dumnezeu Tatăl.

Iar întrebarea fundamentală sau cea mai importantă enigmă pe care Sfinxul ne provoacă să o rezolvăm este întrebarea: „CINE EȘTI TU ?” Pe frontispiciul Templului de la Delphi stă scris: „Homo noce te ipsum” , adică „Omule, cunoaște-te pe tine însuți”. Deci, iată că regăsim aici același îndemn de a afla Cine Suntem Noi cu Adevărat! În orice context al vieții noastre răspunsul la întrebarea fundamentală a Sfinxului – CINE EȘTI TU ? – ne permite să avem sau nu acces la tărâmul misterios ce ne revelează tainica prezență a lui Dumnezeu, care este simbolul supremei cunoașteri și a tuturor bogățiilor și comorilor. Fără să cunoaștem CINE SUNTEM cu adevărat în esența noastră, orice Școală a Misterelor cu toate inițierile ei devine doar un labirint care ne îndepărtează de noi înșine, de aceea și drumul spiritual este atât de îngust și anevoios, existând mulți eretici.

Noi suntem reflecții ale universului în miniatură, la baza căruia se află magicul dans al celor 4+1 elemente. Astfel de armonia acestor elemente depinde armonia vieții noastre, iar toate tehnicile pe care le predăm, yoga, tabere, nu fac altceva decât să restabilească echilibrul acestor elemente în voi. În tradiția dacică și românească adeseori se fac referiri la această legătură armonioasă, înfrățirea dintre om și cele patru elemente fundamentale, iar adevărul copleșitor ce ni-l revelează prezența Sfinxului în planul fizic este caracterizat prin existența tărâmului bogățiilor spirituale. Dacă Sfinxul există, există și comorile inestimabile pe care le căutăm cu toții. Însăși prezența Sfinxului este dovadă a existenței unui magic și misterios tărâm inițiatic. Ce rost ar avea prezența sa, dacă el este un păzitor al pragului, fără ca să existe și acest tărâm de dincolo de prag?

Dacă însă momentan aceste comori nu ne sunt cunoscute și dezvăluite înseamnă că încă nu știm să răspundem corect întrebărilor Sfinxului. Acest pământ românesc este păstrătorul unor extraordinare bogății și comori, moștenite din vremurile străbunilor noștri, însă ele sunt păzite cu strășnicie de către Sfinx căci după cum ne spune legenda – doar o inimă curată, o minte limpede și înțeleaptă va putea să pătrundă dincolo de straja păzitorului comorilor sfinte ale neamului. Sfinxul este păzitorul și protectorul sfintei moșteniri a acestui neam, și dacă noi ca oameni am uitat CINE SUNTEM cu adevărat, Sfinxul continuă să ne păzească pe noi de noi înșine. Atunci când inima acestui neam va fi curată îndeajuns, atunci când înțelepciunea și limpezimea minții se va trezi în oamenii acestui popor, Sfinxul va aduce la lumină comoara cea tainică pe care de atâtea veacuri o păzește cu atâta strășnicie. Atunci el va deschide poarta inimii către desăvârșitele comori spirituale ale înțelepciunii dumnezeiești. Străbunii noștri chiar dacă știau că Sfinxul este piatra de temelie și păzitorul unui sfânt hotar, cu adevărat Sfinxul pentru ei, nu se afla în Bucegi, ci, în primul rând în inimile lor.

Sursa: sufletulneamuluiromanesc.ro

Login

Lost your password?